صفحه ورود به حساب کاربری چارپا

شماره همراه شما


رمز عبور



مرا به خاطر بسپار

کد امنیتی عوضش کن!

رمز عبور خود را فراموش کرده ام!

num1

راهنمای مراقبت از جوجه مرغ یک روزه

3 سال پیش




راهنمای مراقبت از جوجه مرغ یک روزه

جوجه یک روزه مرغ در روزهای اولیه زندگی خود بسیار آسیب پذیر بوده و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. برای اینکه جوجه مرغ دچار بیماری نشوند، علاوه بر تغذیه صحیح، لازم است که یک محیط تمیز با دمای گرم برای آنها فراهم کنید.

همچنین چینه دان جوجه ها ضعیف بوده و هر نوع ماده غذایی را نمی تواند هضم کند. به همین دلیل برای تغذیه آنها نمی توان از دان مرغ بالغ یا هر نوع غذا استفاده کرد.




همیشه درصدی از جوجه ها مدت کوتاهی بعد از تولد دچار مشکلات متعددی شده و تلف میشوند. از جمله دلایل تلف شدن جوجه یک روزه میتوان به مشکلات ژنتیکی، تغذیه اشتباه، شرایط جوجه کشی نامناسب و شرایط نامطلوب پرورشی اشاره کرد.

اگر جوجه کشی انجام میدهید، ابتدا لازم است که یک دستگاه جوجه کشی با کیفیت برای انجام این کار انتخاب کنید. در بخش خرید دستگاه جوجه کشی خانگی انواع با کیفیت این دستگاه ها را می توانید مشاهده نمایید. این محصولات راندمان جوجه کشی بسیار بالایی داشته و میتوان به کمک این دستگاه ها جوجه های سالم تولید کرد.

دقت داشته باشید که اگر دما و رطوبت، سیستم چرخشی و تهویه ماشین جوجه کشی به خوبی عمل نکنند، نطفه درون تخم به خوبی نمیتواند رشد کند یا اینکه به خوبی نمی تواند از محتویات داخل تخم تغذیه کند. در نتیجه به شکل یک جوجه ضعیف متولد شده و در همان بدو تولد در اثر ضعف سیستم ایمنی خیلی زود تلف میشود.

برخی ناهنجاری های ژنتیکی از جمله کج بودن نوک یا پاها، لرزش های مادرزادی و ... نیز باعث مرگ جوجه یک روزه میشود.

یکی دیگر از مواردی که باعث بیماری جوجه میشود، بستر نامناسب می باشد. اگر زمین نگهداری جوجه بیش از اندازه سخت، صاف یا لغزنده و مرطوب باشد، جوجه دچار مشکلاتی از جمله خستگی بیش از حد، فلج شدن پا یا مشکل پای باز میشود. بنابراین سطح بستر نگهداری جوجه لازم است که به اندازه کافی نرم و خشک باشد. کف محیط نگهداری جوجه را میتوان با پوشال چوب پوشاند.

دمای محیط نگهداری

جوجه ها لازم است که حتما در محیط گرم نگهداری شوند وگرنه سیستم ایمنی آنها ضعیف شده و جوجه درگیر بیماری های مختلفی میشود. به همین منظور جوجه یک روزه را در محیط گرم با دمای 35 درجه نگه داری میکنند. مخصوصا کف زمین نگهداری هم باید به اندازه کافی گرم باشد.

سپس به تدریج با بزرگ شدن جوجه ها هر روز کمی دما را کاهش میدهند. دمای محیط جوجه تا سن دو هفتگی نباید زیر 30 درجه باشد. برای گرمایش جوجه میتوان از لامپ های حرارتی نیز استفاده کرد.

بهداشت محیط نگهداری جوجه را رعایت کنید

بند ناف جوجه ها پس از تولد به طور کامل جذب بدن آنها نمیشود و معمولا چند روز طول میکشد تا بند ناف یا کیسه زرده به طور کامل به داخل بدن آنها کشیده شود. اگر محیط نگهداری جوجه ها آلوده باشد، آنها در معرض بیماری های عفونی از جمله عفونت بند ناف قرار میگیرند و خیلی زود تلف میشوند.

لذا محیط نگهداری جوجه قبل از ورود آنها باید کاملا تمیز و ضدعفونی شده باشد. در زمان نگهداری جوجه نیز بهتر است فضولات آنها را به موقع از سطح زمین تمیز کرد چون باعث ایجاد گاز آمونیاک میشود و این گاز نیز در جوجه ها عفونت های تنفسی به وجود می آورد.

مرگ جوجه یک روزه به موارد مختلفی از جمله شرایط جوجه کشی و نحوه نگهداری و تغذیه آنها بستگی دارد. در ابتدا برای تولید جوجه های سالم روند جوجه کشی باید به خوبی طی شود. برای این منظور استفاده از دستگاه جوجه کشی با کیفیت و تخم های نطفه دار تازه الزامی است. همچنین کاربر باید اصول جوجه کشی از جمله تنظیم دقیق دما و رطوبت، ضدعفونی تخم های نطفه دار و دستگاه جوجه کشی را رعایت کرده باشد.




غذای جوجه مرغ یک روزه

تغذیه اشتباه جوجه ها با انواع مواد غذایی یکی از اشتباهات رایجی است که بیشتر افراد آن را انجام میدهند. متأسفانه در نتیجه تغذیه نادرست، سیستم گوارش جوجه ها دچار مشکل شده و نمی تواند غذا را به خوبی هضم کنید. در نتیجه جوجه بی حال شده و دچار حالت خواب آلودگی میشود و چرت میزند. همچنین این جوجه اشتهای بسیار کمی خواهد داشت و کمتر غذا خواهد خورد.

برای تغذیه جوجه یک روزه باید حتما دان مخصوص جوجه از بازار تهیه کنید. دان مخصوص جوجه تا سن دو هفتگی باید به شکل پودری و خرد شده باشد. این دان معمولا شامل پودر ذرت، پودر سویا و برخی مکمل های غذایی است.

برای تغذیه جوجه یک روزه نباید از پودر گندم استفاده شود. چون این دان دیر هضم بوده و باعث اسهال و چسبندگی کلواک در جوجه ها میشود. همچنین به جوجه یک روزه غذای خانگی مثل برنج یا ماکرونی ندهید.

اگر نمی توانید از بازار دان مخصوص جوجه تهیه کنید، بهتر است که به جوجه پودر ذرت و پودر سویا بدهید. این غذا هم پروتئین بالایی دارد و هم انرژی مورد نیاز بدن جوجه را تأمین میکند.

جوجه های یک روزه به صورت طبیعی به هر چیزی که در دسترس آنها باشد، نوک میزنند. پس بهتر است که غذای آنها را در دسترشان قرار دهید تا از آن مصرف کنند. غذای جوجه باید به شکل پودری و در داخل دانخوری مخصوص باشد. دانخوری جوجه یک روزه به شکل سینی است. غذای مصرفی جوجه را در دو الی سه وعده میتوان به او داد.

جوجه کشی

اگر به نگهداری مرغ و جوجه علاقه مند هستند، میتوانید از طریق دستگاه جوجه کشی هم برای تهیه جوجه اقدام کنید. روند کار بدین شکل خواهد بود که به کمک دستگاه جوجه کشی و تخم نطفه دار ابتدا جوجه کشی را شروع نموده و بعد از 21 روز جوجه های یک روزه سر از تخم بیرون خواهند آورد. فرایند جوجه کشی بسیار سرگرم کننده و هیجان انگیز می باشد ولی بهتر است که اطلاعات لازم در این زمینه را ابتدا به دست بیاورید.

جوجه کشی از پرندگان هم بسیار هیجان انگیز بوده و هم تا حدود زیادی یک فرایند حساس می باشد. چراکه برای جوجه کشی از تخم های نطفه دار استفاده میشود و تخم های نطفه دار نیز به شدت به تغییرات دما و رطوبت حساس هستند.

برای موفقیت در جوجه کشی ابتدا باید یک ماشین جوجه کشی مناسب تهیه کنید. همچنین هر دستگاه جوجه کشی مناسب هر پرنده ای نیست. بعنوان مثال برای پرنده های کمیاب و طوطی سانان باید از دستگاه جوجه کشی حرفه ای استفاده شود. یا اینکه اگر قصد جوجه کشی از شترمرغ داشته باشید فقط با دستگاه جوجه کشی شترمرغ می توانید اینکار را انجام دهید.




درمان جوجه های بی حال و خواب آلود

در قدم اول بهتر است که برای درمان جوجه بی حال با یک متخصص دامپزشک مشورت کنید. اگر به دامپزشک دسترسی ندارید بعنوان درمان خانگی ابتدا کمی آب قند به جوجه بدهید. آب قند باعث افزایش انرژی بدن جوجه میشود و برای رفع بی حالی آن خوب است.

24 ساعت پس از جوجه کشی نیز بهتر است برای تغذیه ابتدایی جوجه از آب قند و الکترولیت استفاده شود. آب شیرین علاوه بر رفع بی حالی، اشتهای جوجه را هم تحریک میکند و برای جذب سریع کیسه زرده نیز مفید می باشد.

در نظر داشته باشید وقتی که قصد نگهداری جوجه مرغ دارید، باید محیط پرورشی مناسب برای جوجه ها فراهم نماید. چون جوجه ها سرعت رشد بالایی داشته و متناسب با آن نیاز غذایی و همچنین شرایط محیطی زندگی آنها فرق خواهد کرد. مخصوصا اگر میخواهید با پرورش جوجه کسب درامد داشته باشید، تهیه یک سالن مناسب برای اینکار الزامی خواهد بود.

لازم به ذکر است که نه فقط جوجه مرغ، بله جوجه یک روزه تمامی پرندگان از جمله جوجه غاز، اردک، بلدرچین، بوقلمون و سایر پرندگان در ابتدای زندگی خود بسیار آسیب پذیر هستند. پس لازم است با حساسیت بیشتری از این کوچولوهای دوست داشتنی مراقب شود.

تهیه یک محیط گرم و تمیز، استفاده از غذای مخصوص جوجه و استفاده از آبخوری و دانخوری متناسب با سن و جثه آنها از جمله نکات مهمی بوده که باید هر پرورش دهنده جوجه آن را رعایت کند.

در خصوص برخی جوجه ها مثل جوجه یک روزه بلدرچین یا جوجه بوقلمون، بهتر است که غذای پودری را زیر پاهای آنها قرار دهید چون مثل جوجه مرغ نیستند و به راحتی نمی توانند غذای خود را پیدا کنند. بهترین راه حل این بوده که غذایشان را زیر پاهایشان ریخته تا جوجه از آن بخورد. بعد از اینکه جوجه ها کمی بزرگ شدند، برای نگهداری بهتر و راحتر آنها میتوانید با توجه به پرنده از قفس پرورش مرغ یا قفس بلدرچین استفاده کنید. این نوع قفس ها دارای فضای کافی بوده و از این طریق یک محیط بهداشتی و تمیز برای پرنده فراهم شده و کمتر در معرض بیماری قرار میگیرد. همچنین کنترل و رسیدگی به امور روزانه مرغ و بلدرچین در داخل قفس بسیار راحت تر می باشد.

اشتراک گذاری:

facebook instagram telegram pinterest

آگهی های ویژه



خواندنی های پر بازدید







X

هر هفته هدایای ویژه، خبرهای ویژه و مشارکت در حمایت از حیوانات بی سرپرست