میوه کاکتوس از خوشمره ترین میوه های جهان، آشنا بشوید با این خوردنی
4 سال پیش
آیا تا به حال میوه ی کاکتوس را دیده اید؟
گیاه کاکتوس با خارهای سوزنی شکل خود، به خودی خود خطرناک است. اما میوه کاکتوس واقعاً عجیب است و با آن خالهای کرکی که روی آن وجود دارد، دوستداشتنی و مهربان به نظر میرسد. در میوه کاکتوس آن خالهای کرکی در واقع بینهایت خارهای موییشکل هستند که میتوانند مانند خردهریزهای شیشه در پوستتان فرو بروند. نیازی نیست که به آنها دست بزنید!
جدا کردن میوه از کاکتوس
برای بیرون آوردن میوهها از انواع کاکتوس راه های کمی وجود دارد. مثلاً میتوانید دستشکشهای باغبانی ضخیمی بپوشید، اما مشکل این است که دستکشهایتان پر از خارهای مویی خواهد شد و دفعه بعدی که بخواهید آنها را دستتان کنید، به شما آسیب میرسانند. استفاده از انبر آشپزخانه (انبر یخ یا انبر سالاد) یا ادوات باغبانی مناسب پیشنهاد می شود. چرا که شما را در فاصلهای امن از کاکتوس قرار میدهد و بدون آن که با پوست در تماس باشد میتوانید بعداً آن را بشویید.
گلابی خاردار را با انبر بگیرید و با چرخاندن، آن را از کاکتوس جدا کنید. گلابیهای خاردار رسیده، قرمزتر هستند و به راحتی از درخت جدا میشوند. میتوانید تعدادی از این میوهها را در یک کاسه بزرگ بریزید و قبل از رفتن به سراغ مرحله بعدی، تمام آنها را زیر آب بگیرید . 10 میوه با سایز مناسب میتواند حدود یک لیتر آبمیوه بدهد.
بعضی از باغبان ها این میوهها را با انبر نگه می دارند و سپس خارهای سوزنی آن را روی آتش اجاق گاز می گیرند. جالب است بدانید هسته های این میوه ها نیز خوراکی هستند . و اگر شما مشتاق خوردن هسته ی این میوه نیستید بهتر است دردسر و طی کردن مراحل برای به دست آوردن میوه ی کاکتوس را امتحان نکنید چرا که هسته ی این میوه نیز خوشمزه است ! یا کاملاً عاشق آن خواهید شد و یا به طور کلی آن را رها میکنید!
هستههای میوه این کاکتوس پر از فیبر است . پوست آن (به جز خارهای مویی شکلی که "گلوشید" نامیده میشوند) نیز در واقع قابل خوردن است و به دلیل داشتن میزان زیاد پکتین، اغلب در تولید ژله گلابی خاردار کاربرد دارد.
خوردن میوه کاکتوس از زبان یک باغبان
باغبانی می گوید : من بدون آن که حتی یک خار به دستم برود، از خوردن این میوه لذت بردم. نتوانستم هستههای آن را بیرون بیاورم اما بهرحال آنقدرها هم بد نبود. خوش طعم بود.
سیسیلیهای اهل آمریکای جنوب شرقی هستهها و همه چیز این میوه را میخورند؛ خوراکی لذیذی است! آنها از هیچ ترفندی هم استفاده نمیکنند. از انبر برای برداشتن میوه استفاده میکنند و سپس با دقت نوک انگشت شست، اشاره و انگشت میانی را بین قسمتهای بیرنگ یا "خارها" میگذارند.
طرز مصرف میوه کاکتوس
انتهای میوه را برش بزنید و پوست آن را از وسط، بین نوک خارها، ببرید. با لبه صاف چاقو پوست را پایین نگه دارید و میوه را با چرخشی در خلاف جهت از پوست جدا کنید. پوست را دور بیندازید. در این جا هم مراقب قسمتهای تیز خارها باشید که بسیار دردناک و اذیت کننده است.
سپس میتوانید با امنیت کامل به میوه کاکتوس دست بزنید، آن را برش بدهید و در دمای اتاق یا داخل یخچال بگذارید و سپس میل کنید. سعی نکنید هستههای آن را بجوید چون کمی سفت هستند. اگر یک یا دو هسته را جویدید مشکلی نیست، اما سعی کنید که آنها را ببلعید و میوه را بخورید. سعی کنید بیشتر از زبان استفاده کنید تا دندان هایتان.
این میوه بسیار نرم اما بسیار دلچسب و بسیار اعتیادآور است. میوهای که از قدیم مورد علاقه سیسیلیها بوده و توسط کریستوفر کلومب در سال 1492 میلادی به مدیترانه آورده شده است و اکنون در همه جای این ناحیه پیدا میشود.
به همین دلیل این میوه "انجیر (غرب) هند" یا Figu d'Ini (انجیر هند)، یا Figu Pale (انجیر خاردار یا
به صورت تحتاللفظی "انجیر تیغدار") نامیده میشود. در ضمن، امروزه اکثر مغازهها، خارهای این میوه را جدا کردهاند اما به هر حال مراقب باشید، به خصوص اگر خودتان این محصول را پرورش دادهاید.
باغبان مکزیکی دیگری می گوید: ما مکزیکیها فقط هسته این میوه را میخوریم؛ بد نیستند. جالب هستند. تازگیها اولین سری از گلابی خاردار باغ خودم را برداشت کردم. به نظر من آب میوه کاکتوس خیلی شیرین نیست، اما خوشمزه است و از نظر موارد گوناگون به راحتی جزو نوشیدنیها به حساب میآید.
این میوه نسبت به انار هستههای بیشتری دارد، در نتیجه نمیتوان آن را به عنوان یک میوه خوراکی در نظر گرفت اما به عنوان آب میوه، فوقالعاده عالی است. من چند ساعت به زحمت تلاش کردم تا از خارها و هستههای آن خودم را در امان نگه دارم و در نهایت راحتترین راه، با کمترین هزینه، راه را پیدا کردم. یک ربع بیشتر زمان نمیبرد.
مشعل سوزاندن گلابی خاردار میوه کاکتوس
در تگزاس و شاید در اکثر بخشهای جنوب غربی آمریکا، یک ابزار دستی به نام pear burner یا مشعل سوزاندن گلابی داریم. یک مشعل برای سوزاندن گلابی خاردار نه برای گلابی معمولی. در واقع این وسیله توسط چوپانها ساخته شده بود تا خارها و گلوشیدها را روی زمین بسوزانند و گاوهای آنها در زمان خشکسالی به منبع غذایی دسترسی داشته باشند، اما این وسیله برای مردم هم به کار آمد!
مشعل گلابی حدود 30 دلار در بازار میوه غرب قیمت دارد و در مغازههای فروش لوازم مزرعه و چوپانی یا ابزارآلات خانگی به فروش میرسد. ابتدا سطح کاکتوس را با آن بسوزانید و سپس گلوشید را از میوه جدا کنید. حیوانات، کاکتوس های نوپال و گلابیهای خاردار را که شما آن را میسوزانید به راحتی میخورند. در نتیجه با سوزاندن آنها، خار آنها سوزانده میشوند و دیگر گلابی خاردار در هنگام خوردن اصلاً مشکلی ایجاد نمیکند.