صفحه ورود به حساب کاربری چارپا

شماره همراه شما


رمز عبور



مرا به خاطر بسپار

کد امنیتی عوضش کن!

رمز عبور خود را فراموش کرده ام!

num1

نگهداری از بچه گربه تمام نکاتی که لازم است بدانید و مراقب باشید

3 سال پیش




بچه گربه تازه وارد

به سرپرستی گرفتن یک بچه گربه یا مراقبت از چندین بچه گربه تجربه‌ای بی‌نظیر است. ممکن هم می باشد شما بچه گربه ای خریده باشید. اگرچه گربه‌ها حیواناتی بسیار مستقل و خودمختار هستند، اما در ماه‌های اول زندگیشان نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارند. بچه گربه‌ها تنها در صورتی می‌توانند در بهترین شرایط رشد کنند و بزرگ شوند که شما نیازهای ضروری آن‌ها را برطرف کنید. در نتیجه، این وظیفه بر عهده شماست که از بچه گربه‌ها مراقبت کنید تا در بهترین شرایط و در سلامت کامل باشند. در این مطلب می‌خواهیم به طور کامل در مورد نحوه نگهداری از بچه گربه صحبت کنیم. با ما در قسمت خواندنی های چارپا همراه باشید. 







چگونه از بچه گربه مراقبت صحیح کنیم؟

اگر قبلاً هیچ گربه‌ای نداشته‌اید و این مشغله ذهنی را دارید که چطور باید از یک بچه گربه مراقبت کرد، در اینجا چند توصیه مهم و اساسی ارائه می‌دهیم تا متوجه شوید که چطور باید آماده ورود گربه به خانه‌یتان شوید. این که وسایل گربه را کجا قرار می‌دهید و جای او در کدام قسمت خانه قرار می‌گیرد، بسیار مهم است و در ایجاد روابط خوب میان شما و بچه گربه تاثیرگذار است.

اولین گام برای مراقبت از بچه گربه فراهم کردن وسایلی است که در طول روز نیاز دارد، بعضی خرید وسایل گربه شما نیاز دارید:








  • ظرف غذا: ظرف غذا حتماً باید از ظرف آب و ظرف خاک جدا باشد، زیرا گربه‌ها بسیار وسواسی هستند و اگر احساس کنند که غذایشان نزدیک به ظرف خاک یا ظرف آب قرار دارد، دست از غذا خوردن می‌کشند. اگر چندین گربه در خانه دارید، باید چندین ظرف غذا هم در خانه داشته باشید تا مشکلی به وجود نیاید.
  • ظرف آب: ظرف آب باید در جایی قرار بگیرد که دسترسی به آن راحت است و آب آن نیز باید به صورت مرتب عوض شود. علاوه بر این، توصیه می‌شود که از یک ظرف آب با کیفیت و ترجیحاً از جنس استیل ضدزنگ استفاده کنید. ظرف آب باید از ظرف خاک و ظرف غذا دور باشد. اگر چند گربه دارید، باید چندین ظرف آب در خانه داشته باشید.
  • ظرف خاک: به طور کلی ظرف خاک باید داخل دستشویی یا حمام قرار داشته باشد، اما می‌توانید آن را در بالکن یا محیطی آرام هم قرار دهید. اگر چند گربه دارید، حتماً باید چندین ظرف خاک در خانه داشته باشید و حداقل دو بار در هفته آن‌ها را تمیز کنید.
  • اسکرچر: در بازار انواع مختلف اسکرچر وجود دارد و می‌توانید یکی از آن‌ها را که بیشتر توجه گربه‌یتان را جلب می‌کند بخرید. وجود اسکرچر باعث می‌شود که گربه به وسایل خانه‌یتان چنگ نزند.
  • محل استراحت: محل خواب بچه گربه باید در محلی آرام و به دور از رفت و آمد باشد تا بتواند در آرامش کامل استراحت کند. فراموش نکنید که استراحت برای رشد ذهنی و جسمی گربه و همچنین تربیت‌پذیری او ضروری است.
  • خانه: زمانی که در خانه‌یتان مهمانی یا دورهمی دارید یا محیط خانه استرس دارد، بچه گربه شما به دنبال جایی برای پناه گرفتن است. می‌توانید یک خانه مخصوص گربه یا یک جعبه برای گربه در محیطی آرام و در ارتفاع قرار دهید تا بتواند هر زمان که خواست به آن جا پناه ببرد. زمانی که گربه در خانه است، هرگز نباید مزاحم او شوید.

به کمک این توصیه‌های اساسی می‌توانید مراحل ابتدایی مراقبت از بچه گربه را انجام دهید. اگر اطلاعات بیشتری در این خصوص نیاز دارید، در ادامه به طور کامل توضیح خواهیم داد.









چقدر طول می‌کشد تا بچه گربه به خانه جدید خود عادت کند؟

این که بدانید چطور باید از بچه گربه مراقبت کنید کافی نیست. نکته دیگری که چارپا توصیخ داره تا توجه کنید، شما باید بدانید که چقدر طول می‌کشد تا بچه گربه به خانه جدید خود عادت کند. روزهای اول ورود بچه گربه به خانه هم برای خود او و هم برای اعضای خانه و صاحبش بسیار اضطراب‌آور است. اعضای خانواده انتظار دارند که او بازیگوشی کند. اما باید این موضوع را درک کنید که بچه گربه از مادر، و برادرها و خواهرهایش جدا شده تا وارد خانه‌ای شود که هیچ شناختی از اعضای آن ندارد.

قطعاً چنین موقعیتی برای او بسیار ترسناک است و نمی‌خواهد که از زیر تخت بیرون بیاید. شما باید با صبوری و مهربانی رفتار کنید. طبیعی است که گربه در ابتدا خجالت بکشد و اطمینان نداشته باشد.

می‌توانید با قرار دادن کمی غذا در محل پنهان شدن او یا با استفاده از اسباب بازی سعی کنید که اعتماد او را جلب کنید و او را بیرون بیاورید. همچنین وقتی می‌خواهید او را صدا کنید، با صدایی مهربان و ریز با او حرف بزنید. اما اگر بچه گربه دوست نداشت که بیرون بیاید، او را اجبار نکنید؛ باید در روزهای اول به محلی که او انتخاب کرده است، او احترام بگذارید.

شب اول نباید انتظار داشته باشید که بچه گربه در جای خود آرام بخوابد. وقتی خانه ساکت و آرام است، او از فرصت استفاده می‌کند تا تمام گوشه و کنار خانه را بگردد. این کار به او کمک می‌کند تا محیط را بشناسد.

داشتن یک گربه جدید در خانه، تجربه‌ای منحصر به فرد است. همه گربه‌ها رفتار و شخصیت یکسانی ندارند و مدت عادت کردن آن‌ها به خانه جدید یکسان نیست؛ اما به طور کلی گربه 1 تا 4 ماه طول می‌کشد تا به طور کامل به خانه جدید خود عادت کند.







چطور به بچه گربه غذا بدهم؟

برای این که بدانید چطور باید از بچه گربه مراقبت کنید، باید قبل از هر چیز به تغذیه او توجه کنید. بهترین غذا برای بچه گربه قطعاً شیر مادر است. در واقع شیر مادر نه تنها تمامی مواد مغذی را به بدن بچه گربه می‌رساند، بلکه با تامین ایمونوگلوبولین یا همان پادتن‌های ضروری که از قبل در بدن مادر بوده است، سیستم ایمنی او را نیز تقویت می‌کند.

اگر گربه‌ای یک ماهه را به سرپرستی گرفته‌اید، حتماً باید در اسرع وقت او را به دامپزشکی ببرید تا دامپزشک شیر خشک مشابه شیر طبیعی را به شما تجویز کند. باید یادآور شویم که هرگز نباید گربه مادر را از بچه‌هایش جدا کنید مگر آن که واقعاً چاره‌ای نباشد یا موقعیتی باشد که بچه گربه مادر ندارد. بچه گربه‌ها هم به شیر مادرشان و هم به مراقبت‌های او نیاز دارند تا بتوانند در سلامت کامل به سر ببرند.

بچه گربه‌ها از 2 ماهگی می‌توانند شروع به خوردن غذاهای جامد کنند؛ البته این کار باید آرام آرام و به مرور انجام شود. هر روز باید مقدار کمی غذاهای تر یا نرم به او بدهید، به خصوص غذاهایی که مخصوص بچه گربه‌ها فرموله شده‌اند. کمی بعد می‌توانید غذاهای خشک را در آب خیس کنید (یا بدون نمک و پیاز در آب بجوشانید) و در نهایت کاملاً از غذاهای خشک استفاده کنید. حتماً برای تغذیه بچه گربه‌یتان و این که چقدر غذا باید به او بدهید، با یک دامپزشک مشورت کنید زیرا مقدار غذا برای هر گربه‌ای متفاوت است.

اگر بچه گربه، مادر دارد و شما قصد دارید که او را به سرپرستی بگیرید، بعد از 3 ماهگی می‌توانید این کار را انجام دهید، یعنی زمانی که کاملاً از شیر گرفته شده است و بدن او ایمن است. بعد از این سن او از مادرش رفتارهای اجتماعی دنیای گربه‌ها را یاد گرفته است؛ یعنی می‌داند که باید به نظافت خود رسیدگی کند، در ظرف خاک دستشویی کند و با دیگر گربه‌ها چگونه ارتباط برقرار کند. در این سن بچه گربه می‌تواند بدون هیچ مشکلی غذاهای خشک و جامد مصرف کند.


به بچه گربه‌ام پلت بدهم یا غذای خانگی؟

هر کدام از انواع غذاها برای بچه گربه، مزایا و معایب خود را دارند و بر عهده صاحب گربه است که با توجه به خصوصیات او بهترین غذا را انتخاب کند. با تحقیق چارپا، بعضی از پلت‌ها فرمولاسیونی دارند که تمامی مواد مغذی مورد نیاز گربه را فراهم می‌کنند اما پیدا کردن پلتی مناسب که همه گربه‌ها آن را دوست داشته باشند، کار دشواری است. به یاد داشته باشید که بچه گربه‌ها به پلتی نیاز دارند که مناسب با سنشان باشد.

غذای خانگی بسیار ارزان‌تر از غذاهای صنعتی است و از مواد طبیعی و مفید به دست می‌آید. اما بهرحال باید نظر دامپزشکتان را نیز در مورد این غذاها بپرسید تا برای سلامت این حیوان خانگی مشکلی به وجود نیاید. علاوه بر این، استفاده از مکمل نیز برای جلوگیری از کمبود مواد مغذی در بدن ضروری است. در کنار آن، داروهای ضدانگل نیز نباید فراموش شود.

یک موضوع مهم دیگر که باید در نظر بگیرید این است که هر تغییری در رژیم غذایی گربه‌یتان باید به مرور اتفاق بیفتد تا مشکلات گوارشی برای او به وجود نیاید؛ تغییرات ناگهانی می‌تواند باعث بروز اسهال و استفراغ در گربه شود. مراقبت صحیح از گربه نیازمند دقت بسیار است.









اجتماعی کردن بچه گربه

از واگذاری حیوانات چارپا یا هر مکان معتبر دیگر و یا شاید خرید گربه از پرورش دهنده و در نهایت، همانطور که گفتیم قبول سرپرستی بچه گربه بعد از 3 ماهگی بهترین زمان است. بعد از این زمان، بچه گربه نزد مادر خود اجتماعی شده است. اما اگر قبل از این سن مجبور به قبول سرپرستی بچه گربه شدید، باید بدانید که اجتماعی‌ کردن او مرحله‌ای حساس است. در این مرحله، بچه گربه یاد می‌گیرد تا با گربه‌ها، انسان‌ها و دیگر حیوانات خانگی ارتباط برقرار کند. اجتماعی کردن نادرست می‌تواند باعث به وجود آمدن رفتارهای نامطلوب در بچه گربه شود، رفتارهایی مانند خشونت یا ترس.

اجتماعی کردن یک گربه بزرگسال کاری دشوار و گاهی غیرممکن است. به همین دلیل است که باید به محض ورود بچه گربه به خانه، اجتماعی کردن او را آغاز کنید. باید افراد مختلف، اشیا گوناگون، صداها و محیط‌های متفاوت را بشناسد و در صورت امکان با حیوانات دیگر آشنا شود.


رفتار بچه گربه

بچه گربه‌ در هفته‌های اول زندگی، حرکات محدودی دارد. اما بعد از 5 تا 6 هفتگی، شروع به دویدن می‌کند تا محیط اطراف خود را کشف کند. همچنین رفتارهای جدید مانند شکار، مشخص کردن قلمرو و ریختن خاک روی ادرار در وجود او رشد پیدا می‌کند. سپس حواس بچه گربه شروع به رشد و پرورش می‌کنند. به این ترتیب رفتارهای او برای شما بیشتر به چشم می‌آیند.

مراقبت صحیح از بچه گربه چگونه است؟

در مورد این که چطور باید به طور صحیح از بچه گربه مراقبت کرد باید گفت که 5 کار مهم و اساسی وجود دارد که باید به صورت روزمره آن‌ها را انجام دهید تا بچه گربه در کنار شما شاد باشد. این کارها عبارتند از:

  1. برس زدن موهای گربه: مرتب برس زدن موهای گربه کمک می‌کند تا پوشش موی او در وضعیت بسیار خوبی بماند. علاوه بر این، به کمک برس زدن می توانید خیلی سریع هر گونه مشکل سلامتی او را پیدا کنید، از بیماری‌های پوستی گرفته تا وجود انگل. این کار به تقویت رابطه شما با بچه گربه‌یتان هم کمک می‌کند، به خصوص اگر همراه با ماساژ دادن وو نوازش او باشد.
  2. فعالیت ذهنی: فراهم کردن ابزاری که ذهن گربه را تحریک کند برای جلوگیری از بروز مشکلات رفتاری او ضروری است. این کار هوش گربه را تحریک می‌کند و مانع از استرس، عصبانیت و افسردگی در گربه می‌شود. می‌توانید  برای او درخت گربه، یک جعبه معمولی یا اسباب بازی‌هایی بخرید که ذهن او را تحریک می‌کنند.س
  3. فعالیت بدنی: حتماً باید گربه را تشویق به فعالیت بدنی کنید تا عضلات او پرورش پیدا کنند. فعالیت بدنی مانع از بروز اضافه وزن و چاقی در گربه می‌شود. برای این کار می‌توانید از هر بازی‌ای برای گربه استفاده کنید. بازی به گربه کمک می‌کند تا تناسب اندام خود را حفظ کند.
  4. بازی و سرگرمی: گربه‌ها حیواناتی بسیار اجتماعی هستند. بسیاری تصور می‌کنند که گربه‌ها موجوداتی مستقلند؛ اما اینطور نیست. گربه ممکن است از بازی با یک وسیله خسته شود چون نیاز دارد که کسی او را سرگرم کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که مرتب با گربه‌یتان بازی کنید.
  5. عشق و مهربانی: علاوه بر همه این مراقبت‌ها، گربه شما به عشق هم نیاز دارد. گربه اگر رفاه کامل داشته باشد اما عشقی دریافت نکند، هرگز خوشحال نخواهد بود.

به یاد داشته باشید که حرف‌هایی که تا الان در مورد گربه‌ها شنیده‌اید، همگی درست نیستند. گربه‌ها حیواناتی بسیار مهربان هستند و اگر ارتباط خوبی با او برقرار کنید، بهترین حیوان خانگی خواهد بود.




واکسن‌های بچه گربه


تیفوس
رینیت عفونی
کلسی ویروس
سرطان خون


قبل از آن که بچه گربه را به خانه بیاورید، حتماً باید او را نزد دامپزشک ببرید تا بررسی کند که انگل نداشته باشد و یا بتلا به بیماری مسری نباشد، به خصوص اگر حیوان خانگی دیگری هم دارید. مراقبت از بچه گربه شامل واکسیناسیون او نیز هست. باید برنامه واکسیناسیون بچه گربه را از 2 ماهگی او شروکنید تا در سلامت کامل بماند. برای مراقبت از بچه گربه، واکسن های اولیهواکسن سهگانه و آزمایش سرطان خون است. با این کار گربهیتان در برابر بیماری زیر مصون خواهد ماند. لازم است که هر سال واکسن گربه را یادآوری کنید. همچنین برای آن که سلامت گربه حفظ شود، باید با دقت و سختگیرانه واکسیناسیون او انجام شود.






ضدانگل برای بچه گربه

انگل‌زدایی بچه گربه نکته‌ای مهم در حفظ سلامت او است زیرا مانع از آلوده شدن گربه به انگل‌ها می‌شود. چارپا پیشنهاد می کنه همچنین بعد از انگل‌زدایی می‌توانید برنامه واکسیناسیون بچه گربه را آغاز کنید.

برای مراقبت صحیح از گربه، انگل‌زدایی باید در یک ماهگی گربه شروع شود و این کار حتماً باید زیر نظر دامپزشک انجام شود. توصیه می‌شود که بچه گربه هر 15 روز یک بار تا 3 ماهگی انگل‌زدایی شود. سپس، از 3 ماهگی تا 6 ماهگی انگل‌زدایی باید ماهی یک بار و در نهایت هر 3 ماه یک بار انجام شود.

باید یادآور شد که نظر حرفه‌ای دامپزشکی در این خصوص ضروری است زیرا انگل‌زدایی داخلی و خارجی باید با دوز صحیح و به کمک داروهای انگل‌زدای مخصوص بچه گربه انجام شود. تناوب انگل‌زدایی بعد از 6 ماهگی با توجه به وضعیت گربه و میزان ارتباط او با بیرون از خانه بستگی دارد. بچه گربه ممکن است آلوده به انگل‌های خارجی شود؛ این انگل‌ها معمولاً کنه، شپش، کک و انواع قارچ است.

اگر می‌خواهید بچه گربه‌یتان در سلامت کامل رشد کند، باید به صورت مرتب او را نزد دامپزشک ببرید. زمانی که برنامه واکسیناسیون او را شروع می‌کنید، دامپزشک به شما خواهد گفت که هر چند وقت یک بار واکسیناسیون انجام شود تا از هر گونه بیماری جلوگیری شود. برای خرید وسایل بچه گربه هایتان می توانید به پت شاپ آنلاین چارپا مراجعه کنید. اگر هنوز اسمی هم برای بچه گربه خودتان انتخاب نکرده اید پس از خواندن این مطلب حتما لیست اسم گربه های چارپا نیز مطالعه کنید. همچنین برای سوال های خود نیز می توانید از بخش حمایت از حیوانات چارپا، دامپزشکی آنلاین مراجعه کنید. 




اشتراک گذاری:

facebook instagram telegram pinterest

آگهی های ویژه



خواندنی های پر بازدید







X

هر هفته هدایای ویژه، خبرهای ویژه و مشارکت در حمایت از حیوانات بی سرپرست